Reklamní partner

Počet článků na webu

 

44

Počet fotek na webu

 

598

Počet videí na webu

 

33

Blažkovic YouTube:

TOPlist



Jak to všechno začalo

22. července 2021

Jak to všechno začalo - podzim 2014 (Olešenský zpravodaj)

Milí sousedé, jistě jste si všimli, že se do naší obce před nedávnem nastěhovali další spoluobčané.

Jedná se o seniorský pár, Aloise a Anežku Blažkovy. Alois je adoptivním synem bývalých majitelů usedlosti č.p. 51, který v uvolněných 60. letech minulého století opustil svůj „téměř rodný dům“ a jako člen jednoho nejmenovaného hnutí vlasatých a rozesmátých lidí začal brázdit Evropou a nakonec i Spojenými státy.

Alois odjíždí do lázní

Po změnách, které přinesl rok 1989, se vrátil zpět do vlasti. Zde se při vyplňování žádosti o vydání kupónové knížky seznámil se svou současnou ženou Anežkou.

A jak to bývá, s přicházejícím podzimem života se Alois rozhodl strávit tento čas v domě svého dětství.

Ovšem změnou majitelů domu dochází k tomu, že i přes pohostinnost současných vlastníků se starý pán mezi zdmi domu, který za poslední léta prodělal mnohé změny, už necítí dobře. A proto se Anežka s Aloisem rozhodli, že budou okolní svět pozorovat z lavičky před zahrádkou.

Alois odjíždí do lázní

Na tomto místě jsou oba staroušci velmi spokojeni, protože je tu stále co pozorovat. Občas Anežka zadělá na buchty a Alois předčítá novinky z denního tisku. A čas jim pěkně ubíhá ...

Ovšem neustálým působením povětrnostních vlivů začala Aloise bolet kolena a bederní páteř. Po konzultaci s obvodním lékařem tak získal poukaz do lázní Aurora v Třeboni. Tak proto nyní stojí s kufrem u silnice a čeká na laskavý odvoz. Snad mu léčebný pobyt vrátí vadnoucí formu, aby se pak po návratu směle posadil po boku své družky a byl jí oporou do dalších let.

Zdroj: Olešenský zpravodaj + Lukáš Reis.

Jak to všechno začalo

Milí sousedé, jistě jste si všimli, že se do naší obce před nedávnem nastěhovali další spoluobčané.


 
 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | Facebook | mapa stránek | diskuzní fórum